top of page

Yin Yoga voor mannen hoezo dan?

Als voormalig topsporter en zelfstandig fitnessondernemer kende ik maar één stand: Volle kracht vooruit en verder niet zeuren. Pijntjes of blessures? Dan moest ik schijnbaar vaker en harder trainen. Stress? Dat hoorde erbij, daar praatte ik niet over want dat was een teken van zwakte en daar had ik bovendien geen tijd voor.

Weinig energie?

Toen mijn moeder vijf jaar geleden overleed kwamen er barsten in mijn pantser. Verdrietige gevoelens die niet meer zo makkelijk weg te lachen waren. Blessures die niet of slechts langzaam heelden. Gepieker en getob over wat ik wilde worden als ik later groot was. Een laag energie niveau en ‘s avonds viel ik na het werk in slaap voor de TV. Hoe verder met een ouder wordend lijf in een fysieke baan als fitnessondernemer met de nodige stress?

Stijve rug en/of pijnlijke spieren?

Mijn lijf begon steeds vaker te protesteren en hoewel ik aanvankelijk zeer sceptisch was liet ik me overhalen om een paar yogalessen mee te doen. Het voelde direct goed en ik merkte voor het eerst sinds lange tijd dat ik weer kon ontspannen zonder eerst een zware fysieke training te hoeven afwerken. Sinds die tijd heb ik het zware trainen afgebouwd en ik maak nu een paar keer per week tijd voor een yoga routine. Ik heb een Yin Yoga opleiding gevolgd en sinds een paar jaar geef ik zelf ook Yin Yoga. Nu ons fitnessbedrijf verkocht is, gaan we verder met de Yoga lessen bij ons aan huis.

Yin Yoga geeft rust in je hoofd

De vertraging van Yin Yoga zorgt ervoor dat je lichaam en je geest tot rust komen en herstellen. Je hoeft niet lenig te zijn voor Yin Yoga en het rekken en strekken is een weldaad voor je rug. Je energie niveau gaat omhoog doordat je batterij wordt opgeladen. Je slaapt beter en dieper waardoor je ‘s morgens weer uitgerust opstaat met meer energie.

Je batterij opladen

Een Yin Yoga les bestaat uit een stuk of 7 zittende of liggende rekhoudingen (stretches) die langere tijd worden aangehouden met tussen de houdingen in steeds een paar minuten rust die je liggend op je comfortabele dikke yogamat doorbrengt. je stugge bindweefsel krijgt op die manier de kans om weer op lengte te komen zodat je weer vrijuit kan bewegen.

Samen met andere mannen.

Na de les is er thee en tijd om tot jezelf te komen of ervaringen uit te wisselen. Doordat je alleen met andere mannen in de les bent is er een andere sfeer dan in de gemengde lessen. Je hoeft je namelijk niet beter voor te doen dan je bent. We zijn allemaal zo stijf als een plank wanneer de les begint maar dat verandert gedurende de les vanzelf. En aan het einde van de les voel je je compleet anders.

Meer informatie of een proefles? Bel Erik 0650691581 of stuur me een Email 

 

Yin Yoga voor mannen

Woensdag 20.45 met Erik (zaal open 20.35)

Er is plaats voor maximaal 9 mannen (wachtlijst)

bottom of page